Posted on: January 12, 2021 Posted by: Michael Breij Comments: 0

Wil je in het nieuwe jaar minder geld uitgeven, zodat je meer geld overhoudt om leuke dingen te doen? Dat kan vrij eenvoudig door simpelweg naar je vaste lasten te kijken. Want hoeveel betaal jij voor je verzekeringen, energie en je diverse abonnementen? En wanneer heb je voor het laatst je internetabonnement gecheckt? Geld besparen met je internet en tv zou heel goed tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Zo’n 20 jaar geleden hadden we niet kunnen bedenken dat internet zo’n grote plek in ons leven zou innemen. Maar gaandeweg zijn we steeds meer online gaan doen. Even de buienradar checken voordat je met de hond naar het bos gaat, snel online dat superleuke cadeau scoren voor je allerliefste, je verhuizing online regelen etc.

Internet wordt steeds belangrijker
Tijdens het leren, werken en vrije tijd maken we steeds meer gebruik van het internet. Het is ook niet voor niks dat door de overheid internet tot een basisbehoefte is bestempeld.

Hadden we vroeger vaak alleen een computer in huis. Tegenwoordig heeft bijna elk gezinslid een smartphone. Daarnaast zijn er bijna altijd meerdere computers, laptops en/of tablets in huis met de bijbehorende internetverbinding.

Er wordt een film gekeken op Netflix en ondertussen is een ander muziek aan het streamen of een online game aan het spelen. Dan heb je een internetverbinding nodig met voldoende capaciteit.

Ondertussen blijft het aantal ‘slimme’ apparaten groeien. Denk hierbij aan een smart tv, robotstofzuiger, de slimme thermostaat enz. Het internetabonnement dat je jaren geleden hebt afgesloten, past hierdoor nu wellicht niet meer goed bij je. En is het verstandig om te kijken of er een oplossing is die beter bij je huidige behoefte en wensen aansluit.

Waar let je op bij het internet vergelijken?
Geld besparen op je internet en tv is niet het enige waar je op moet letten bij het internet vergelijken.

De snelheid van het internet is zeker net zo belangrijk als de prijs. Als er fervente gamers in huis zijn heb je meer snelheid oftewel Mb/s nodig, dan wanneer je alleen op het internet surft.

De upload- en downloadsnelheid is iets waar we niet altijd bij stil staan. Behalve als het wel erg lang duurt om een filmpje te downloaden om te bekijken of wanneer je een foto wil posten op je instagram account en het wel erg veel tijd kost voordat je foto geplaatst is.

Voor de meeste mensen geld dat de downloadsnelheid het belangrijkste is. Maar als je relatief veel foto’s en/of filmpjes op het internet zet, dan is het zeker verstandig om ook te kijken naar de uploadsnelheid.

Wij runnen zelf Slim Huishouden op een snelheid van 40Mb/s en dat is voor ons ruim voldoende. Dus vraag je eerst af of je meer snelheid nodig hebt. Want aan een hogere snelheid, hangt ook een hoger prijskaartje.