Posted on: January 29, 2021 Posted by: Michael Breij Comments: 0

Wil je besparen op jouw kosten voor een televisie- en internet abonnement? Ik deel drie handige tips met je in dit artikel.
1. Vergelijk verschillende televisie- en internetaanbieders met elkaar
De tip waarmee je uiteindelijk het meeste kunt besparen, is het vergelijken van verschillende televisie- en internetaanbieders met elkaar. De uiteindelijke besparing realiseer je natuurlijk door daadwerkelijk over te stappen naar de goedkoopste aanbieder met het voordeligste maandtarief of de meest aantrekkelijke kortingsactie.

Online zijn er voldoende vergelijkingswebsites te vinden waarop je verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Hier zie je in één oogopslag welke op dit moment het goedkoopste is, wat de downloadsnelheid is en hoeveel zenders je kunt kijken voor deze prijs.
2. Check combipakketten bij je huidige aanbieder
Heb je geen zin om over te stappen of bespaar je niet veel door over te stappen? Dan kun je ook kijken of je bij je huidige internet- en televisieprovider gebruik kunt maken van één van hun andere diensten. Bij T-Mobile kun je je televisie- en internet abonnement bijvoorbeeld combineren met een mobiel telefoonabonnement waardoor je uiteindelijk per product minder betaalt.
3. Bel je internet- en tv-aanbieder voor een nieuwe kortingsactie
Dit is dé tip die ik de afgelopen drie jaar structureel heb toegepast. Hiermee voorkomt je het ‘gedoe’ van overstappen, maar profiteer je wel met één telefoontje van korting. Elk jaar bel ik mijn huidige internet- en televisieprovider een maand of twee voordat mijn huidige abonnement afloopt. Ik vertel dan dat ik het jaar ervoor mijn abonnement heb afgesloten met korting en dat ik er nu over denk om over te stappen op een andere provider omdat het daar goedkoper is, maar dat ik liever bij mijn huidige leverancier blijf. Het is me tot nu toe altijd gelukt om mijn abonnement te verlengen met een nieuwe kortingsactie. Het ene jaar bespaar ik daarmee een paar tientjes, maar het is ook wel eens meer dan €200,- geweest!