Posted on: February 10, 2021 Posted by: Michael Breij Comments: 0

Lineaire televisie wordt door sommige mensen gezien als een medium dat zijn langste tijd gehad heeft. Het kost aardig wat geld en je moet jouw schema erop aanpassen om een specifiek programma te zien. Vervolgens krijg je elk uur 12 minuten reclame voorgeschoteld. Dat kan voordeliger, praktischer en prettiger, door je tv-abonnement op te zeggen. Die praktijk wordt ook wel cordcutting genoemd.

Als je naast je internetabonnement ook televisie wilt afnemen bij je provider, moet je daarvoor extra geld betalen. Hoeveel dit is, verschilt per provider, vanaf 4,50 euro extra bij Ziggo en 10 of 11 euro bij respectievelijk KPN en Online tot 15 euro bij T-Mobile. Wil je daarnaast op een tweede televisie kunnen kijken, dan moet je daarvoor vaak extra betalen.

Goedkopere alternatieven
Er zijn genoeg manieren om je favoriete programma’s voor een lager bedrag of zelfs gratis te zien op momenten dat het jou uitkomt. Om van deze alternatieven gebruik te maken heb je vaak wel een smart-tv of externe mediaspeler nodig, maar ze werken meestal ook gewoon op je smartphone of computer. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden, kun je bij onderstaand artikel beginnen.